Lilypie First Birthday tickers

Kedves Olvasó, Látogató!

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy webes naplónkat néha, gyakran vagy rendszeresen olvasod. Az oldal azonban még jobb lehetne, lenne, ha te is kommentálnád egyszer-egyszer az olvasottakat, hiszen akkor tényleg élő lenne a kapcsolat köztünk. Sokan reagáltak már egy-egy posztra, de emailben, csak nekem. Kérlek, hogy nyugodtan írd ide a kommentjeidet! Vagy mondhatnám úgy is: NEM ÉR A ZUGOLVASÁS! ;-)

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Iratkozz fel a blogra!

A 4. hónap mérlege

2010.04.23. 21:44 - csaladmese

Címkék: fejlődés baba mérleg

Mára Lacuska 6,3 kg és 65 cm.

Ebben a hónapban a sok-sok mosolygásból végre hangos kacagások születtek, amelyeket végtelen öröm hallgatni. Manó továbbra is jókedélyű, nyugodt Baba, remélem, ez a temperamentuma meg is marad egész életében. :-)

A "beszédfejlődése" szinte nap mint nap újabb fordulatokat vesz, mert gyakran hallat újabb és újabb szótagokat (hö, he, je, gi, ki...), és különleges hanghatásokat - próbálgatja, hogy mire képes. A mai nap újdonsága a torokhang, amikor vmi olyasmit mond az ember, hogy "khi", és a hangképzéskor a nyálát is felhasználja. :-))) Ma egész nap ezt ismételgette, tanulgatta.

A 4. hónapban vett komolyabb fordulatot a mozgásfejlődése. Elkezdett hasról hátra fordulni, bár még mindig nyögvenyelősen megy neki, napi 1x. Alkaron támaszkodni hasonfekvéskor nagyon hosszú ideig tud, és szeret is, boldogan nézelődik és a csodálkozás hangjait hallatja. Pár napja fedeztük fel, hogy ülésbe akarja húzni magát, sőt, húzza is, ha az ember fogja a kezét. De ezt még nem szorgalmazzuk, nem kell neki még ülnie... (Bár nyilán lekötni nem lehet majd a gyereket, ha esetleg előbb fog ülni, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva). Ma láttam tőle először azt is, hogy a hátán fekve emelgeti a csípőjét - vélhetően ez az előzménye az oldalra, majd a hasra fordulásnak.

A tárgyak megfogását egyre tökéletesebben végzi, nyúl is mindenért. Amit megfog, azt általában egyből a szájához emeli, és "megkóstolja". Imádja az öklét, a nyelvét és a száját rágni. Ennek valószínűleg köze van ahhoz, hogy az ínyében már megindult a fogzás. Az ínye duzzadt is, és nagyon folyik a nyála egész nap. Voltak ebben a hónapban olyan napok, amikor kifejezetten nyűgös volt, és egész nap csak az öklét rágta, még játszani sem lehetett vele - ezt a fogzás "számlájára írtuk". De gondolom lesz ez még sokkal rosszabb is... 

Eljátszik ugyan egyedül, ha nagyon muszáj, de jobban szereti és igényli, ha az ember játszik vele. Szereti ha pl. mesekönyvet nézegetünk és olvasunk, teljesen izgalomba tud jönni tőle. :-) Játékok közül a hónap újdonsága a hinta is, amit végre felszereltünk, és használunk. Nem mondom, nem sikítozik örömében, hogyha betesszük a hintába, de nem is tiltakozik. De lökni kell, énekelni kell neki közben, és akkor minden rendben. Még aludni is kiválóan tud benne. :-)  

A hónap közepén végre túlestünk a rettegett sérvműtéten, hál' Istennek minden komolyabb bonyodalom nélkül.

A 4. hónapban a napi evések száma az eddigi 8-9-ről 6-7-csökkent. Azaz egyre inkább kitolja a 3 órás szakaszokat 3,5-4 órára. Sajnos az éjszakára is igaz ez, tehát továbbra sem alussza át az éjszakát. Próbálkoztam azzal az elmúlt héten, hogy tejcsi helyett vizet adtam neki éjszaka... 3 napig tartott, amíg ezt elfogadta, és víz ivása után visszaaludt. Aztán gondolom átlátott a szitán, rájött az "átverésre", és már nem hajlandó vizet inni éjjel - ellenben sír, amíg nem kap tejet... Itt tartunk az éjszakai evéseket illetően, na meg a dilemmában, mert egyik nap azt mondja XY, hogy le KELL szoktatni most már az éjszakai evésről, másik nap meg azt mondja YZ, hogy NEM KELL. Hát nem tudom, majd beszámolok, ha döntöttem...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladmese.blog.hu/api/trackback/id/tr11946754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása