Lilypie First Birthday tickers

Kedves Olvasó, Látogató!

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy webes naplónkat néha, gyakran vagy rendszeresen olvasod. Az oldal azonban még jobb lehetne, lenne, ha te is kommentálnád egyszer-egyszer az olvasottakat, hiszen akkor tényleg élő lenne a kapcsolat köztünk. Sokan reagáltak már egy-egy posztra, de emailben, csak nekem. Kérlek, hogy nyugodtan írd ide a kommentjeidet! Vagy mondhatnám úgy is: NEM ÉR A ZUGOLVASÁS! ;-)

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Iratkozz fel a blogra!

A 7. hónap mérlege

2010.07.25. 21:33 - csaladmese

Címkék: mérleg

Repül az idő... Lackó majd' 8 kg és 70 egynéhány cm.

Nagyon sokat fejlődött és változott az elmúlt hónapban, talán most a legtöbbet. 

Nem is számoltam be róla, de már több mint két hete négykézláb pozícióba nyomja fel magát, rugózik így, és most már tud egyet-egyet előre haladni. Sőt, a négykézláb állásból már sikerül neki oldalra letenni a kis popsiját, és leülni. Hihetetlen, de ez a mozgásfejlődés most tényleg nap mint nap változik, és napról napra jobban mennek a mozdulatok. Amilyen sokat vártunk a forgásra, most olyan gyorsan fejlődik a mozgásformákban. Kúszni  ma már tud előre is (tegnap még nem tudott), a tolatásban pedig profi. :-) Ülni rövid ideig tud egyedül, előre dől, fogja a lábát, aztán ha elfárad, akkor eldől mint egy sózsák. Ja, és fekvőtámasz pózban is szokott lenni. :-)

A kezével is nagyon ügyes, már egészen máshogy játszik a játékokkal, meg tudja nyomkodni pl. a gombokat rajtuk. Minden érdekli, ahogy "közlekedik" a lakásban, mindent megfog. A hálószobában már eléri és ki-be huzogatja a fiókokat, sőt, ki is pakol belőlük, ha hagyom...

Foga még továbbra sem bújt ki, de nagyon tud harapni! Olyannyira, hogy nem egyszer volt már rá példa, hogy lilára (véraláfutásosra) kiszívta, kirágta a saját karját, vagy annak a  személynek a vállát, aki éppen fogta...

Az evéssel egyelőre jól állunk, mert eddig szinte mindent megevett, amit kapott: alma, banán, meggy, őszibarack, körte, dinnye, sütőtök, répák, cukkini, krumpli, paradicsom, brokkoli, zöldbab, és már csirkemellet is kap a főzelékekbe. Néha bébiételt kap, de általában inkább én készítem. Inni pedig már tud kispohárból. Kb. 2-3 hete gyakoroljuk, néha még cigányútra szalad a víz, és köhög szegénykém, de egyre ügyesebb ebben is, most már alig-alig nyeli félre.

Az éjszakákkal az utóbbi hetekben továbbra is rosszul állunk, pedig ahogy írtam korábban, voltak jó időszakok, amikor hajnali 4-5 óráig aludt. Mostanában megint sokszor kel, hol kétszer, hol akár háromszor is. Van amikor elég a víz a visszaalváshoz, de van amikor csak cicivel megy... Pedig nem hiszem el, hogy éhes! Most erre az iszonyú melegre fogtuk a gyakori ébredéseket,  meg a fogzásra... De meddig lehet mindig ráfogni valamire? Mikor jön el az a pillanat, amikor nem lehet semmire fogni, hanem már a rossz szokás kategóriába tartozik? Mikor döntsek úgy, hogy elég volt, és valami drasztikusabb módszerrel leszoktatom az éjszakai evésről, ciciről?

Sajnos vannak kevésbé jó szokásai is, és egyre inkább kezdi kinyilvánítani az akaratát, feszegeti a határokat. Az első ilyen komolyabb eset a pelenkázást érinti, ugyanis állandóan hasra akar fordulni olyankor. Ha nem enegedjük, akkor hisztis sírásba tör ki! Úgyhogy marad a figyelemelterelés pelenkázás közben, ez általában sikerül, és akkor nem akar megfordulni. De néha igazi közelharcot vívunk. :-)

Szintén nem túl pozitív szokás a hajhuzogatás és a karmolás, marás. Persze ezért nem tudok rá haragudni, mert azt olvastam erről a jelenségről, hogy: "A paradicsomi állapot, melyben az anya és a baba egyek voltak 5-6 hónapos korban egyszercsak felborul: a kicsit most már annyira érdekli a külvilág, a tárgyak, az emberek, hogy felismeri ő és anya nem egyek. Ennek látható jelei vannak: eltol minket magától, keresi a külvilág és a saját maga közti határait, amit az jelez, hogy a hajunkat, orrunkat húzgálja, játszik vele (ez nem rossz szokás, hanem emiatt van)"

 

 

 

 

 

 

 

 

A micimackós köntösével beborítva :-)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladmese.blog.hu/api/trackback/id/tr82174282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasásnap 2010.07.27. 10:14:50

Sziasztok!

Amilyen gyors lett a mozgásfejlődése lehet, hogy olyan gyorsan fel fog állni. A négykézlábas képen az oldalra kirakott láb, ennek az előjele.
Csók Mindenkinek


süti beállítások módosítása