Lilypie First Birthday tickers

Kedves Olvasó, Látogató!

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy webes naplónkat néha, gyakran vagy rendszeresen olvasod. Az oldal azonban még jobb lehetne, lenne, ha te is kommentálnád egyszer-egyszer az olvasottakat, hiszen akkor tényleg élő lenne a kapcsolat köztünk. Sokan reagáltak már egy-egy posztra, de emailben, csak nekem. Kérlek, hogy nyugodtan írd ide a kommentjeidet! Vagy mondhatnám úgy is: NEM ÉR A ZUGOLVASÁS! ;-)

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Iratkozz fel a blogra!

Babamasszázs

2010.03.25. 14:39 - csaladmese

Címkék: este babamasszázs napirend

Ha szerda, akkor babamasszázs. :-) Tegnap voltunk a második foglalkozáson, ami egyébként hetente egyszer van, és összesen öt alkalom. Ennyi idő alatt megtanítja egy védőnő a baba teljes testének masszírozási fogásait.

Manó nem bírja rosszul, de nem is a legjobban. De szerintem nem azzal van a baj, hogy nem teszik neki, hanem azzal, hogy elfárad, mert mindig úgy jön ki, hogy utána már aludnia kell. Szóval tegnap a két lábacskáját végigmasszíroztam, azt nagyon csípte, aztán jött a hasa, azt nem annyira. Úgyhogy hasra fordítottam a védőnő tanácsára, és a hátán csináltam a hason alkalmazandó fogásokat. :-) De ez így működött. Szóval az a lényeg, hogy a végére egy 20 perces masszázst tanulunk majd meg, amellyel a teljes test átmasszírozható. Ezt be kell majd illeszteni a napirendbe, és minden nap csinálni, ha a baba is szereti. Azt mondta a védőnő, hogy Indiából származik ez a babamasszázs, ahol a nők ösztönszerűen masszírozzák gyerekeiket. Meg hogy a bőr-bőr kontaktus a legfontosabb a babáknak, ez fontosabb még a tápláléknál is...

Fürdés után egyébként minden nap olíva oldajjal bekenem Lacus testét, hogy szép legyen a bőre, és ne szárítsa ki a klóros víz. Tegnap este úgy olajoztam a lábacskáit, hogy közben egy-két masszázs fogást is beiktattam, és tök nyugodt volt közben, pedig hát tudvavaló, hogy nagyon nyűgös már fürdés után... Úgyhogy bízom benne, hogy szépen megtanuljuk, megszokjuk a masszázst, és hasznára fog válni az együttöltött perceknek. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladmese.blog.hu/api/trackback/id/tr761867795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása