Lilypie First Birthday tickers

Kedves Olvasó, Látogató!

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy webes naplónkat néha, gyakran vagy rendszeresen olvasod. Az oldal azonban még jobb lehetne, lenne, ha te is kommentálnád egyszer-egyszer az olvasottakat, hiszen akkor tényleg élő lenne a kapcsolat köztünk. Sokan reagáltak már egy-egy posztra, de emailben, csak nekem. Kérlek, hogy nyugodtan írd ide a kommentjeidet! Vagy mondhatnám úgy is: NEM ÉR A ZUGOLVASÁS! ;-)

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Iratkozz fel a blogra!

Ez már annak számít?

2010.07.06. 14:55 - csaladmese

Címkék: barátok evés alvás mozgásfejlődés

Lacus Manó tegnap este fél 9 előtt egy kicsivel aludt el, és reggel negyed 6-ig aludt! Ez már lehet úgy nevezni, hogy átaludta az éjszakát? :-) Remélem lehet, és azt is, hogy ez nem csak egyszeri kivételes alkalom volt, hanem most már tényleg képes lesz ilyen hosszúakat aludni... (Negyed 6-kor egyébként kapott enni, visszaaludt, és majdnem negyed 9-kor kelt fel. Lehet, hogy csak valami álomkór? :-)

Egyébként minden rendben velünk, jól vagyunk, telnek-múlnak a napok, hol mozgalmasabban, hol kevésbé. Néha jönnek-mennek a barátnők, volt itt az elmúlt hetekben Ági, Márti & Panka, Kata & a két rosszcsont kisfia, akik után még ma is takarítok :-) (Kata! Tényleg takarítok, de nem(csak) miattatok, és gyertek máskor is, remélem a héten is jöttök még egyszer, csak akkor a játszótéren találkozzunk! :-P ;-), és Dórit is várjuk csütörtökre! Más napokon pedig csendesen, kettecskén töltjük a napot, játszóteres sétákkal egybekötve.

Nagyüzemben főzöm már a babakajákat, mert a tízórai gyümi után az ebédet is kiváltottuk pár napja, amikor is LackóMackó zöldségeket eszik: már csúsznak a répák, a spenót, a krumpli, a finomfőzelék, a sütőtök. Pont ma számolgattam, hogy igazából anyagilag marhára nem éri meg nekem kotyvasztani ezeket a főzelékféléket. Ugyanis a répát egyelőre tök drágán adják, egy csomag fehérrépa 400-450 forint, és a sárga sem sokkal olcsóbb. Ma megfőztem kb. 1000 forint értékű répát mondjuk 100 forint értékű krumplival, összeturmixoltam, és lett belőle 3 adag kaja. Tehát 1100 forintból 3 ebédje lesz Lacusnak, vagyis darabja 366,67 forint. Na most ha megnézem az üveges bébiételtek árát, akkor márkától és tartalomtól függően 199-399 forint között mozog az áruk. Szóval minek töltök értékes időt a zöldség megpucolásával, használok egy csomó vizet a mosogatáshoz, ha mindez sokkal drágább mint a készen vett kaja?! 

Persze mondhatnánk, hogy na jó, de amit én csinálok, abban tudom, hogy mi van, és így nem kerül bele tartósítószer meg egyéb adalékok... Na igen, de egyrészt a bébiételekbe elvileg nem is kerülhet bele ilyesmi, másrészt meg a zölségesnél vásárolt árunak ugyanúgy nem tudom az eredetét, és hogy például mennyire vegyszeresek a répák... Ha a saját kertemből szakítanám a gyümit és a zöldséget, akkor kétségtelenül azt választanám, hogy én kotyvasztom meg a Babának az ennivalót. Így azonban ma komolyan elgondolkodtam rajta, hogy érdemes-e...? Félreértés ne essék, szívesen csinálom egyébként, jó érzés, hogy már neki is főzhetek, meg amúgy is imádom, hogy egyelőre mindent megeszik, amit adunk neki, és nagyon ügyesen eszik kiskanállal! Csak amikor éppen sirdogálós-unatkozós percei/órái vannak, nekem meg muszáj a konyhában lennem, hogy készen legyen a tízóraija és az ebédje, akkor sajnálom, hogy a pucolással/főzéssel/turmixolással megy el az idő...

Egyébiránt pedig Lacus nagyon sokat "pörög-forog" már, majdnem fel tudja nyomni magát négykézlábra, de egyelőre nem sikerül neki, és ezért néha el is sírja magát bánatában. :-) Nagyon sokat nevet, kacag, imádjuk! És egyre nagyobb, értelmesebb, vagányabb, csibészebb! Szerintem a lenti 2 kép is erről tanúskodik! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerti partyhoz öltözve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új sapkában "használt" autóval

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladmese.blog.hu/api/trackback/id/tr942133514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása