Lilypie First Birthday tickers

Kedves Olvasó, Látogató!

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy webes naplónkat néha, gyakran vagy rendszeresen olvasod. Az oldal azonban még jobb lehetne, lenne, ha te is kommentálnád egyszer-egyszer az olvasottakat, hiszen akkor tényleg élő lenne a kapcsolat köztünk. Sokan reagáltak már egy-egy posztra, de emailben, csak nekem. Kérlek, hogy nyugodtan írd ide a kommentjeidet! Vagy mondhatnám úgy is: NEM ÉR A ZUGOLVASÁS! ;-)

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Iratkozz fel a blogra!

A 6. hónap mérlege

2010.06.24. 11:45 - csaladmese

Címkék: mérleg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelenleg Lacuskánk néhány deka híján 7,5 kg és kb. 68-70 cm

A hónap elején már ott tartottunk, hogy elvisszük vmi mozgásfejlesztőhöz, hogy nézze meg Manót, mert annyira nem akart forogni. Aztán mire el is jutottunk volna a tényleges tettig, addigra hirtelen elkezdett forgolódni. Akkor még csak a hasáról a hátára, de azt már rendszeresen és könnyedén, illetve elkezdett a hátán fekve az oldalára fordulni. Szóval annyira már nem aggódtunk, így nem mentünk el fejlesztőhöz. Aztán a hónap végére pedig sikerült neki a hasra fordulás, és közben ráérzett a tolatás (értsd hátrafelé kúszás) ízére is.  Úgyhogy mára odáiga "fajult" a helyzet, hogy tulajdonképpen forogva közlekedik a földön. Persze nem jár be nagy területet, hanem kb. 1-1,5 négyzetmeteren teszi mindezt, de nagyon élvezi, abba sem akarja hagyni, végkimerülésig... Úgyhogy komolyan elkezdtem agyalni a lakás eljövendő átrendezésén, "akadálymentesítésén". De ezt még megelőzi majd a járóka felállítása, mert azt már kaptunk kölcsön szerencsére. 

Nagyon ügyes már a kezével is, biztosan fog és elenged. Az újdonság az ütögetés, a tárgyakat gyakran már ütögeti is. Kb. a hónap közepétől jellemző, hogy már nem csak úgy lóg az emberen, ha ölbe veszi, hanem kezével lábával is "átkarol", kicsit kapaszkodik, és ezzel azért megkönnyíti az ölben tartó helyzetét. No meg persze nagyon jó érzés, hogy már kicsit ő is átkarolja az embert, sőt, oda is bújik (nyakhoz, mellkashoz).

Továbbra is sokat dumál, sikítozik, kacag, mosolyog. Az idegenekre talán már nem annyira, vagy nem mindenkire. Tegnap pont itt volt Ági barátnőm, és arról beszéltünk, hogy a Babák talán tényleg látják az emberek auráját, mert Ágira pl. minden Baba/Kisgyerek mosolyog, Lacus is tegnap, nagyon! Másokra meg nem mosolyognak, vagy akár még el is sírják magukat...

Fogacska még mindig nem bújt elő, ugyanaz a helyzet, mint eddig, én nem látok változást az ínyében.

Enni azonban kíválóan tud fogacska nélkül is! :-) 5 és fél hónapos koráig csak és kizárólag anyatejet kapott, aztán viszont már muszáj volt a hozzátáplálást és a tápszerezést elkezdenünk. Most már a remek (általam készített) gyümölcspürék úgy csúsznak lefele a kis gyomrába, hogy nem győzünk gyümit venni. :-) Kb. 160-200 ml-t eszik meg belőle tízóraira, ami szerintem elég sok. Tápszert általában naponta egyszer kap, abból is 200 ml az adag. A többi még tejcsi. Próbálkozom a zöldségekkel is, krumplival és sárgarépával, de amilyen könnyen ment a gyümölcsök bevezetése, olyan nehezen megy a zöldségeké. A krumplit egy az egyben kiköpi, a répát egy kis nyammogás után. :-) 

Alvásban nincs változás, bár volt 2 szuper hetünk, amikor csak egyszer kelt éjszaka, de a napokban ismét kétszer teszi... :-(

A hónap végefelé kipróbáltuk a nagyvízben-nagykádban fürdést, és úgy tűnt, hogy nagyon tetszett neki. Leteszteltük a búvárreflexét is, még megvan neki. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladmese.blog.hu/api/trackback/id/tr712106132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Martas · http://indafoto.hu/tikka 2010.06.25. 20:42:09

Nem mindig frissülnek nálam az új bejegyzések, de azért lelkesen látogatok ide, így megint élvezhettem az új képeket! Nagyon nagyot nőtt! Anyuval épp tegnap beszéltük, hogy szegénykém ő még nem is nagyon látta :(
Nagyon nagyfiúsan játszik már hason a szőnyegen! Tényleg jó súlyban van, Panka is még csak 10 kg.


süti beállítások módosítása