Lilypie First Birthday tickers

Kedves Olvasó, Látogató!

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy webes naplónkat néha, gyakran vagy rendszeresen olvasod. Az oldal azonban még jobb lehetne, lenne, ha te is kommentálnád egyszer-egyszer az olvasottakat, hiszen akkor tényleg élő lenne a kapcsolat köztünk. Sokan reagáltak már egy-egy posztra, de emailben, csak nekem. Kérlek, hogy nyugodtan írd ide a kommentjeidet! Vagy mondhatnám úgy is: NEM ÉR A ZUGOLVASÁS! ;-)

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Iratkozz fel a blogra!

Az 5. hónap mérlege

2010.05.24. 11:47 - csaladmese

Címkék: fejlődés baba mérleg

Tegnap este Lacuska alatt 50 gramm híján 7 kg-ot mutatott a mérleg. Bárki idegen, aki társalgásba kezd velünk az utcán, a boltban, vagy éppen ott, ahol - megjegyzi, hogy milyen jó húsban van, hogy biztos van étvágya... stb. Vagyis tulajdonképpen "leducizzák" a gyereket, csak diplomatikusan nem mondják ki :-) Pedig szerintünk igazából nem duci, hanem éppen annyira kis husi, amennyire egy ilyen Babócának lennie kell.

A hossza kb. 65-68 cm.

Szerintem továbbra is kiegyensúlyozott, vidám Baba. Nagyon vigyori, egyfolytában vigyorog, ha meglát minket, vagy ha Rokonok szórakoztatják.

Mozgásfejlődés terén túl sok minden nem történt az elmúlt egy hónapban. Iszonyatosan küzd és erőlködik hason fekve, nem adja fel, de még mindig ritkán sikerül az átfordulás. Ilyeneket, amiket a "nagykönyv" ír, azért persze tud:

  • Hason fekve magasra emeli fejét és mellkasát.
  • Kezeire támaszkodva elő­relöki magát és felhúzza térdeit. 
  • Pocakján fekve nyújtott végtagokkal pihen. 
  • Megtámasztott helyzetben megfeszí­tett háttal ül hosszabb-rövidebb időn keresztül.
  • Fejét felemelt helyzetben tartja, jobbra-balra mozgatja.
  • Előrenyújtott fejjel, megfeszített törzzsel és hasa előtt felhúzott lábakkal segíti a felülést.
  • Ülő helyzetben tárgyak megragadá­sára képes.
  • Játszik a kezébe helyezett csörgővel. Nyúl a csengettyű után, és jól célzott mozdulattal teljes kézzel meg is ra­gadja, sőt szándékosan el is engedi.

Ezek közül a hónap legnagyobb újdonsága az ülés, nagyon szeretné, pedig a gerincének még annyira nem jó állítólag, de most már azért elég sokat van ülő helyzetben az ölünkben, mert kihisztizi. Ült már az asztalnál is, ha rajta múlt volna, a tányérok is repültek volna. :-) Mert a finommotorikája már igazán fejlett, nagyon ügyesen fog, két kézzel megragad mindent - többek közt pl. az arcunkat, fülünket is, ha fölé hajolunk. :-)

Az ülés miatt már a babakocsi sport részét használjuk kb. 2-3 hete, a mózeskosárban már nem érzi jól magát. 

A "beszédfejlődés" halad a maga útján, mindig mond újabb és újabb hangokat, manapság a "hej" a sláger, illetve a nyálbuborékok fújása. Nagyon szeret sikítozni, "nyávogni", próbálgatja a különböző hangszíneit.

Az evés és az alvás terén nem történt változás - sajnos. Még mindig ébred éjszaka min. kétszer, azonban egyre inkább világossá válik, hogy az ébredések közül max. 1 az, amikor tényleg éhes, és szüksége van a tejcsire. A többi esetben rám van szüksége, vagy nem tudom mire, de olyankor csak "nassol", nem eszik igazán. Viszont visszaaludni nem hajlandó cici nélkül, úgyhogy most épp a stratégia-építés napjaiban vagyunk Apával azt illetően, hogyan fogjuk erről leszoktatni...

A fogzás jelei továbbra is érzékelhetőek - a mértéktelen nyálzásban és a "mindent megrágok, ami a kezembe kerül" jelenségben. De fogat egyelőre még nem látunk.

Ja, és fürdeni már kifejezetten szeret! Nagyokat rúg a lábacskáival a kádban, úgyhogy általában vizes minden a kád körül fürdéskor... a fal, a padló, a szekrény...

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladmese.blog.hu/api/trackback/id/tr122027148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása