Lilypie First Birthday tickers

Kedves Olvasó, Látogató!

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy webes naplónkat néha, gyakran vagy rendszeresen olvasod. Az oldal azonban még jobb lehetne, lenne, ha te is kommentálnád egyszer-egyszer az olvasottakat, hiszen akkor tényleg élő lenne a kapcsolat köztünk. Sokan reagáltak már egy-egy posztra, de emailben, csak nekem. Kérlek, hogy nyugodtan írd ide a kommentjeidet! Vagy mondhatnám úgy is: NEM ÉR A ZUGOLVASÁS! ;-)

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Iratkozz fel a blogra!

A tyúk vagy a tojás esete a nyűgösséggel...

2010.05.09. 22:10 - csaladmese

Címkék: érzések mozgásfejlődés

Nyűgös a Baba - Nyűgös a Mama... ismerjük és már többször tapasztaltuk ezt az igen egyértelmű párhuzamot Baba-Mama lelkiállapotát illetően. Kérdés azonban, hogy ki volt előbb nyűgös?... a Baba vagy a Mama?...

Eme filozófikus gondolat azért kap helyet a blogban, mert úgy érzem, igen nyűgös hetet tudhatunk magunk mögött. Tény, hogy hétközben valószínűleg én voltam előbb nyűgös, tényleg nem voltam a toppon lelkiállapotomat illetően, és ezért nem is csodálkoztam rajta, hogy Lacus sem... A hétvégén azonban én már jól éreztem (volna) magam, de akkorra meg KisManó lett nyűgös - és ettől persze én is...

Nem tudom, hogy mi az oka a nyűgösségének, általában arra fogjuk, hogy "jön a foga". Ami biztos, hogy jön, mert a nyála olyan mértékben folyik szegénykémnek, hogy lassan már csavarni lehet a ruháiból. De hogy ez fáj is-e neki, azt kimondottan nem látjuk rajta. Aztán azt is gondoljuk, hogy azért is lehet nyűgös, mert nem igazán tudja magát elfoglalni már a játékokkal. Az már nem izgalmas, mint pár hónapja, hogy a játszószőnyegen felülről lógó tárgyakat nézegesse. Ennél többet szeretne, mindent megfogni és "megkóstolni". De ehhez vagy oda kell neki adni a dolgokat folyamatosan (amit persze lelkesen csinálunk), vagy az kellene, hogy komolyabban nekifogjon a helyváltoztatásnak, és megpróbálja elérni a közelében elhelyezett tárgyakat. Megállapítottuk azonban, hogy LUSTA. :-) Bár hasonfekve továbbra is rettenetesen küzd, hogy a hátára tudjon fordulni, de még mindig kevés sikerrel. A kezét mindig rossz helyre teszi, és lassan egy hónapja nem jön rá, hogy miért nem sikerül... De ha háton fekszik, akkor nem akar megmozdulni. Pedig mindig oldalra rakom a kedvenc játékait, hogy forduljon ő is oldalra, de nem igazán akar... Úgyhogy marad a türelem, és annak az elfogadása, hogy majd ő tudja, mikor lesz szüksége a helyváltoztatásokra, és akkor megteszi. (Zárójelben jegyzem meg, hogy ülni nagyon is lenne kedve, de azt meg persze nem igazán szabad még neki, mert a gerince nem érett még rá.)

Úgyhogy így állunk, ilyen volt a hetünk. Csavarogni is voltunk azért, minden itthoni nyűgösség ellenére, mert ha új helyre, új környezetbe kerül, akkor a sok új inger feledteti vele nyűgösségének minden vélt vagy valós okát. :-) Szóval voltunk a héten Ringatón (ahol annyira elringatta a közös éneklést-mondókázás, hogy annak kellős közepén elaludt az ölemben, és békésen szunyókált a nagy énekhangzavarban), aztán voltunk Dórinál, ahol láthattam majdnem az összes kollégámat együtt. Szombaton sétáltunk egyet  a Városligetben Mártiékkal, és vasárnap pedig Miklóson jártunk a nagyszülőknél. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladmese.blog.hu/api/trackback/id/tr181987041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása