Lilypie First Birthday tickers

Kedves Olvasó, Látogató!

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy webes naplónkat néha, gyakran vagy rendszeresen olvasod. Az oldal azonban még jobb lehetne, lenne, ha te is kommentálnád egyszer-egyszer az olvasottakat, hiszen akkor tényleg élő lenne a kapcsolat köztünk. Sokan reagáltak már egy-egy posztra, de emailben, csak nekem. Kérlek, hogy nyugodtan írd ide a kommentjeidet! Vagy mondhatnám úgy is: NEM ÉR A ZUGOLVASÁS! ;-)

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Iratkozz fel a blogra!

A fürdés és ami előtte van

2010.03.11. 16:07 - csaladmese

Címkék: alvás este fürdés hinta napirend

A késő délutáni, esti időszakok a napjaink legnehezebb órái - szinte a kezdetek óta. Eleinte azért volt nehéz, mert Újszülöttként nem szeretnek a babák se fürdeni, se öltözni, se meztelenül lenni - úgyhogy a fürdés és annak körítése csupa rossz dolgokat tartalmaz egy Újszülöttnek.

Néhány hét elteltével viszont a fürdést (értsd: a babakádban levést) kifejezetten megszerette Lacus, és ezzel nincsen semmi gond most sem. Ha eljön az este fél 8 körüli időpont, és letesszük Lackót a pelenkázóasztalra, és elkezdjük kigombolgatni a ruháját, akkor mosolyalbummá változik, és végtelenül örül, hogy mehet a vízbe! :-)

Na de ami az ezt megelőző kb. 1 órában történik, az általában nem olyan kellemes. A napirend gyakran úgy alakul, hogy 5 óra körül ébred, eszik, játszunk, de kb. fél 7-re már elfárad, és aludhatna még egy kicsit a fürdésig. De általában nem akar, ha megpróbáljuk letenni aludni, még jobban megsértődik, és még jobban sír. Ahhoz viszont még életkorilag kicsi, hogy 5-től 8-ig, azaz 3 órát fent legyen folyamatosan. Úgyhogy az esti sírások, vagy inkább nyafogások/hisztik szinte egy nap sem maradnak el. Nálam tapasztaltabb Anyukák azt mondják, hogy ez náluk is így volt/van. Ezért úgy gondoljuk, hogy az egyetlen megoldás erre az lesz, hogy Lackó egyre éretebbé válva, kb. 3 hónapos kora körül már 2-2,5 órát is fent bír majd lenni egyhuzamban, és akkor talán könnyebbek lesznek az esték. 

Tegnap azt hiszem minden eddiginél rosszabb estét zártunk - nem tudom minek köszönhetően. Remélem nem volt köze ahhoz, hogy délután nem voltam itthon, és nem ezen "megsértődve" sírt ennyire Lackó. Azért volt a tegnapi az eddigi legrosszabb, mert az egy dolog, hogy fél 7-től kezdve megint csak nyafogás volt, de még a fürdés alatt és utána SEM nyugodott meg, amikor már enni akartam adni neki. Olyannyira sírt, hogy már öklendezésig jutott - eddig ilyen sosem volt. Na ettől jól megijedt ő maga is (rólam nem is beszélve), ezért egy kicsit csendesedett a sírás, így tudtam neki egy picit enni adni, és aztán nagyon hamar és nagyon könnyen elaludt.   

Ma 6 órára megyünk az egyik barátunkhoz hintázni :-), úgyhogy remélem ma szép esténk lesz. Hintát szeretnénk venni Lackónak, és ma kipróbáljuk, hogy tetszik-e neki, vagy hogyan reagál rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladmese.blog.hu/api/trackback/id/tr951831634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása